Abstract Blur Book 320265

Verhalen

Ervaring van Stijn, Howie the Harp™ Tilburg

Eerlijk gezegd waren de eerste weken qua lesstof vrij eenvoudig voor mij, maar dat is de afgelopen weken zeker veranderd. Ik vind de lesstof steeds interessanter. Dat komt omdat ik nu lesstof tegen kom die me raken vanuit mijn verleden en in mijn herstel.

Ook krijg ik de laatste weken lesstof waar ik nog geen weet van heb, maar die we me wel echt boeit en tot nadenken zet. De opleiding is voor mij zeer boeiend en ik kijk elke morgen er weer naar uit om naar school te gaan. De onderwerpen zijn zo divers en boeiend. Wat me ook is opgevallen is dat ik de leraren en coaches echt goed les vindt geven en coachen. Ik heb tot nu toe me elke leraar wel een klik gevoeld. Wat ik ook altijd zeg als mensen aan me vragen hoe dat de opleiding tot nu toe gaat is dat ik het echt professioneel vind over komen. Het klaslokaal is ook prima in orde en voel me daar echt op mijn gemak. Moet er iets verbeterd worden in de klas dan gebeurd het ook.

Ik ben echt zaken aan het leren die ik straks kan gebruiken in het werkveld. Ik dacht al veel te weten over het vak ervaringsdeskundige, maar het is veel breder dan ik zelf dacht. Dat vind ik alleen maar fijn, want dat geeft het vak ook meer inhoud. Het is me wel duidelijk geworden dat je best wel wat moet weten en kunnen wil je een volwaardige ervaringsdeskundige worden. Dat vind ik alleen maar prettig, want dat geeft alleen maar aan dat het ervaringsdeskundige zijn, ook echt een zeer serieus vak is. Voor mij voelt het nu alleen maar meer dat het echt een serieus vak is.

De weken gaan snel. We zitten nu al in week 10 van onze opleiding. We hebben net onze snuffelstage gehad. Dat houdt in het kort gezegd in dat je ongeveer 3 locaties van het RIBW of daarbuiten gaat bezoeken om een indruk te krijgen waar je stage zou kunnen gaan lopen. Ook hebben hebben we nog een oriënterende stage van 3 dagen in de week van 11-14 januari. Dat kan ook weer binnen of buiten het RIBW zijn. Ik ga stage lopen binnen het RIBW, want ik heb in de afgelopen 10 weken en tijdens mijn snuffelstage ervaren dat het RIBW een zeer professionele organisatie is. Daar wil ik graag stagelopen en straks gaan werken. We hebben ook nog een lange stage. Die start op 7 maart 2016 en zal lopen tot medio september 2016. 

Ook hebben we van het RIBW een baangarantie gekregen voor 18 uur in week voor een half jaar. Voor mij zijn dat allemaal super mooie vooruitzichten en heb door deze opleiding te gaan volgen 1 van mijn beste keuzes uit mijn leven gemaakt en mijn eigen herstel loopt hierdoor ook beter dan ooit te voren.