Icon 5

Nieuws

Leer en kennisdeling initiatieven

Wil je de tijdens de komend weken thuiszitten nieuwe dingen leren? We delen hier graag relevante artikelen en initiatieven.

Leer in deze online beginnerscursus in 10 lessen tuinvogels en hun geluiden herkennen. Van huismus tot kramsvogel en van koolmees tot zanglijster. Met handige tips en filmpjes om te leren kijken en genieten van vogels in uw omgeving

https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/online-vogelcursussen/cursus-tuinvogels-in-nederland/?code=DN092305

Leer hoe je een film schrijft. Willem Bosch is een scenarist met een aardige staat van dienst met het schrijven van films en series. Hij schreef mee aan Van God Los, Feuten, Penoza en de nieuwe serie Hoogvliegers. Hij wil ervoor zorgen dat jij die paar dagen tot weken thuiszitten goed besteedt en heeft de lessen die hij geeft aan de filmacademie samengevat in korte videolessen die hij vanaf vandaag elke ochtend zal plaatsen.

https://www.npo3.nl/brandpuntplus/online-leren-thuisquarantaine

Wetenschappers: Blijf in beweging! De sportscholen zijn gesloten en het advies is om zo min mogelijk de deur uit te gaan. Dat geldt in ieder geval de komende drie weken, maar naar alle waarschijnlijkheid langer. En dat terwijl stilzitten funest is voor je afweersysteem. En nee, de wandeling van de slaapkamer naar de keukentafel telt niet als lichaamsbeweging. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en collega’s Leonard Hofsta (hoogleraar cardiologie) en Eric van Gorp  (hoogleraar klinische virologie) trekken aan de bel.

https://www.ed.nl/binnenland/wetenschappers-drukken-ons-op-het-hart-nederlanders-blijf-in-beweging~a657189d/

Gratis online trainingen Diverse online trainingen over diverse onderwerpen, zoals relatie, geld, werk, rouw.

https://www.kwadraad.nl/hulp-bij/hoe-werkt-het/online/online-trainingen/