Schermafbeelding 2022 03 07 Om 13 14 44

Nieuws

Mobiliteitsteam Rotterdam biedt steun aan gedupeerden coronacrisis

​In Holland Rijnland is een Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) gestart waarin mboRijnland een van de partners is. Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, kunnen hier voor hulp en ondersteuning terecht. Het team richt zich op mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken.

Werkzoekenden worden bijvoorbeeld geholpen door middel van intensieve begeleiding, sollicitatietraining, loopbaangesprekken, om- of bijscholing en praktijkleren in kansrijke sectoren als de zorg, logistiek, horeca en techniek. Daarnaast helpt het RMT werkzoekenden om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en werkeloosheid te voorkomen

Er is speciale aandacht voor o.a. (ex) werknemers in sectoren waarin nu weinig werkgelegenheid is, zzp’ers die zich willen oriënteren op ander werk, schoolverlaters zonder diploma of startkwalificatie en mensen die extra steun nodig hebben om aan het werk te komen.

Bij Howie is er aandacht voor iedere fase van herstel en iedere vorm van herstel. Voor mensen die klaar zijn voor een opleiding, maar ook voor diegene voor wie de stap nog te groot is. Voor mensen die gecoacht willen worden in een nieuwe baan of die nog zoekenden zijn naar hun positie op de arbeidsmarkt. Bij Howie draait alles om drijfveren en het van en met elkaar leren. Niet enkel in de vorm van een scholingstraject, maar ook als re-integratieroute. 

In deze folder geven we meer inzicht in de visie en mogelijkheden van Howie the Harp.