Schermafbeelding 2021 09 09 Om 13 26 26

Nieuws

Nieuwe hoofddocent Anouscha Visser

Op 26 november start alweer de vierde Howie klas in Amsterdam onder leiding van onze nieuwe hoofddocent Anouscha Visser. Anouscha legt in deze leuke introductie uit wat je van haar kan verwachten als docent.

Sinds een paar maanden ben ik met HTH 3 op reis. Met de collega’s en studenten zijn we onderweg in het praktijkgedeelte van de opleiding. Binnenkort start HTH 4 en ben ik de   ‘nieuwe’ Hoofddocent en zal ik vanaf dag 1 met de groep optrekken. Na Howie in Rotterdam en Arnhem stapte ik met veel plezier in Amsterdam in.

Net als mijn collega’s en de studenten heb ik mijn eigen verhaal waarin crises en herstel hand in hand gaan. Het heeft mij gevormd tot de 53-jarige vrouw die ik nu ben. De meeste mensen kennen mij als hartelijk, warm en betrokken.

In de opleiding zie je mij veel vanaf de allereerste tot de allerlaatste dag en soms ook nog daarna. Mijn rol maakt dat ik met je optrek in het lerende stuk, je krijgt les van mij en ik begeleid het groepsproces. Met elkaar leren doe je samen en jezelf ontwikkelen tot ervaringsdeskundige doe je met elkaar. Dat is niet per se eenvoudig en ik ben er om ruimte voor jou en je collega-studenten te maken. Op die manier ontwikkel je met elkaar, aan elkaar en door elkaar.

Als je deelneemt in de opleiding deel ik mijn verhaal met jou en jullie, zoals jij jouw verhaal deelt. Onze verhalen en de lessen maken dat je veel ervaringskennis opdoet en leert hoe je die van jou goed kunt inzetten. We doen het dus samen tot en met de certificering.

In mijn rol als hoofddocent heb ik ook de taak feedback te geven over jouw proces, hiermee krijg je de mogelijkheid anders te reageren dan je tot nu toe gewend was. Ik ben erbij als je afstudeert en overhandig jou dat felbegeerde certificaat.

Heb je zin om een opleiding te volgen waar ervaringskennis centraal staat? Wil je straks aan de slag als ervaringsdeskundige? Er is nog plaats in HTH 4!

Ben je nieuwsgierig? Je kunt onze voorlichtingsbijeenkomsten bezoeken. ik ben in ieder geval nieuwsgierig naar jou!!! Jouw leervragen en doelen.

Tot binnenkort, Anouscha